Μαζί για το Χαϊδάρι

Γραφείο συνδυασμού

Στρ. Καραϊσκάκη 81
Χαϊδάρι
12461
2105811930
kostasfourlis@gmail.com

ΤΥΠΟΣ - Μ.Μ.Ε.

Εμείς τις τέσσερις χθεσινές συγκεντρώσεις στο Χαϊδάρι που έγιναν την ίδια ώρα τις περπατήσαμε στην κυριολεξία... 

Από Corner μεριά έως Πλατεία, η συγκέντρωση του Κώστα Φουρλή ήταν η μεγαλύτερη... 

Ήταν η τρίτη επιτυχής συγκέντρωση το τελευταίο δίμηνο στον ίδιο χώρο με ομιλητή τον Κώστα...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση;

 

 

Πηγή: https://beneas13.blogspot.gr

Από νωρίς χθες το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ο Κώστας Φουρλής, οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού "Μαζί για το Χαϊδάρι" και πλήθη φίλων έδωσαν το παρόν στο γλέντι που έγινε στον πεζόδρομο του Χαϊδαρίου μπροστά από τα γραφεία του Συνδυασμού. 
 
Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εορταστική οινοκατάνυξη και χαλαρή πολιτική συζήτηση, τιμώντας παράλληλα τα γλυκίσματα και τα πλούσια εδέσματα που δεν είχαν τελειωμό...
 
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 8 το βράδυ στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου Κώστα Φουρλή!   

Πηγή : https://beneas13.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5/2014) ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΟΥΡΛΗ

-ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Ε - TV ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "Μ' ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΤΙΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΜΕΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

- ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ "ΑΡΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΛΑΟΣ & ΕΛΛΑΔΑ" ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ

 

 

 " Μαζί για το Χαϊδάρι"

Ελεύθερη έκφραση ή μια βίαιη κατάληψη (κατάργηση) του ελεύθερου δημόσιου χώρου η προεκλογική αφίσα στους δρόμους της Πόλης ;

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 Καθημερινά, συμπολίτες και συμπολίτισσες, γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς παρακμάζουσας κατάστασης, κοινωνικών και πολιτικών διαστάσεων, με θύματα, εμάς, τους πολίτες και την δύσκολη καθημερινότητα μας. Τα υπάρχοντα δεδομένα δεν επιτρέπουν άλλο να υπάρχει και να υπάρξει ανοχή από μέρους μας, και απαιτούν άμεσες, ριζοσπαστικές και ρηξικέλευθες λύσεις με σεβασμό στον πολίτη και τη Δημοκρατία.

Σε μια εποχή που οι καιροί είναι σκληροί και συνεχώς επικίνδυνοι, κρίνεται αδιαμφισβήτητη η άσκηση σοβαρής και αξιοκρατικής πολιτικής, συνολικής και προοδευτικής για τον τόπο. Ήδη από τα προεόρτια της προεκλογικής περιόδου, παρατηρείται η άσκηση σκληρής και τυφλής προπαγάνδας από πολιτικές ομάδες, συνδυασμούς, που ορέγονται και επιθυμούν διακαώς τα ανάλογα μερίδια εξουσίας και διοίκησης. Μέχρι και στην άνευ προηγουμένου και υπερβολικών διαστάσεων διαφήμιση-προπαγάνδα με γιγαντοαφίσες, ντελάληδες με μεγάφωνα, και μια αδιαμφισβήτητη φυσική και ηχητική ρύπανση, διαθέτουμε, ως Δήμος-‘’ασθενής’’, με χρόνια οικονομικά προβλήματα, τα πρωτεία όλων των παραπάνω, καταπατώντας ως εκ τούτου διατάξεις Νόμων και βασικά Συνταγματικά Δικαιώματα. Και ο νοών νοείτω…..

Το πολιτικό ‘‘ παιχνίδι’’ συνάδελφοι δεν παίζεται με φθηνή πολιτική ‘‘δρόμου’’ που ρίχνει ουκ ολίγες φορές το επίπεδο και την κουλτούρα μας, φλερτάροντας με το άνομο των πράξεων και κυρίως την ηθική εκμηδένιση βασικών αξιών, όπως η αξιοπρέπεια, παραδείγματος χάριν..

Όπως, και η πολιτική δεν ασκείται με συμφέροντα, βολέματα, στενούς μικροπολιτικούς στόχους, ανεπιτυχείς συνταγές του χθες, αλλά και με το κληρονομικό δικαίωμα των λίγων στην εξουσία, με τους απαραίτητους ‘‘ γαλαζοαίματους’’.

Αξιόπιστες προτάσεις, ρεαλισμός θέσεων και καθημερινά ζητήματα, πρέπει να αποτελούν την ατζέντα όλων μας, σε μια κοινωνία που βαρέθηκε να ακούει τα μεγαλεπήβολα ‘‘θα’’ και ‘‘πρέπει΄’’ σε μια πόλη, σε ένα Δήμο που πλήττεται καθημερινά από ανεργία, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στα μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, και φυσικά από την καθημερινή, ασύστολη, ρύπανση.

Μέριμνα και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο πρέπει να υπογράψουμε μεταξύ μας, συμφωνία κυρίων και κυριών, με αληθινή πίστη και σεβασμό στο πολίτη. Η παροχή κοινωνικής ασφάλειας στους ηλικιωμένους, η διασφάλιση της αξιοκρατικής λειτουργίας των ΚΑΠΗ, των κέντρων περίθαλψης, και η διαφάνεια στη λειτουργία και διαχείριση των Υπηρεσιών του Δήμου, με καταγραφή των προβλημάτων, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος από την πολιτική ατζέντα μας.

Μια όμορφη, καθαρή πόλη, όχι αστικό κέντρο παραδομένο στα σκουπίδια, τη μόλυνση, ρημαγμένο, θεωρούμενο και με τη βούλα ως μια υποβαθμισμένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Κάποιοι το επιδίωξαν και το πέτυχαν, εμείς θα το ανατρέψουμε, ασκώντας ΠΟΛΙΤΙΚΉ.

Να κουνήσουμε το δάχτυλο και να απαιτήσουμε την συμπαράσταση και τη στήριξη Περιφέρειας και Κεντρικής Εξουσίας, απαιτώντας μέριμνα και αν είναι δυνατόν και απασχόληση ανέργων με οικογένειες που ασφυκτιούν και ματώνουν, κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη σε νέους, φοιτητές , ΑΜΕΑ, και απολυμένους, για να πάψει ο Δήμος μας και συνολικά η Δυτική Αθήνα να θεωρείται από πολλούς ως αστικό κέντρο και κοινωνία ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας.

Να μην επιτρέψουμε, συλλογικά, την οιαδήποτε προσπάθεια λουκέτου σε Νοσοκομεία και Δημόσια Κέντρα Υγείας Χαϊδαρίου, όπως το Ψ.Ν.Α ,Δρομοκαϊτειο, πρώην Μονάδες ΕΟΠΥΥ, βγάζοντας στο δρόμο απολυμένες οικογένειες, ασθενείς και απόρους διοικητικό και ιατρικό προσωπικό. Τέτοια φαινόμενα και κινήσεις πρέπει να μας βρουν συνολικά, σαν ευαισθητοποιημένους και ενσυνείδητους Δημότες απέναντι.

Εμπιστοσύνη στους νέους επιστήμονες, και τη γενιά που πληρώνει τα λάθη της προηγούμενης φιλόδοξης φουρνιάς, πολλών γενιάς Νοέμβρη του 73’, με την ενθάρρυνση δημιουργίας Δημοτικών επιτροπών Νεολαίας για τη συνεχή και απρόσκοπτη ενημέρωση και δράση.

Για το δικό μας συνδυασμό και πολιτική κίνηση, όλα τα παραπάνω είναι προτεραιότητα μας και αντικείμενο της καθημερινής μας δράσης στους δρόμους, στα Νοσοκομεία, στα κέντρα, στις πλατείες και τις γειτονιές του Χαϊδαρίου. Μιας δράσης συνόλου ανθρώπων που ζουν ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ, νέων υποψηφίων με καθαρά χέρια, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και ,συνολικά, ενός δημοτικού Συνδυασμού που δεν φλέρταρε με καμία Πολιτική ηγεσία, όχι απλά για να λανσαριστεί ως ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, αλλά για να συσπειρώσει καθημερινούς, απλούς πολίτες, Χαϊδαριώτες, που ναι μεν διαθέτουν ξεχωριστά ο καθένας την δική του πολιτική ιδεολογία και πολιτικές αξίες, στα πλαίσια του Δημοκρατικού διαλόγου και ευνομίας, αλλά πάνω από όλα υπακούουν στις ανάγκες μιας πόλης, ενός ΔΗΜΟΥ.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και των καιρών να υπάρξει χρηστή Διοίκηση, με όραμα, διαφάνεια και καθαρό πρόσωπο.

 " Μαζί για το Χαϊδάρι"

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ…… ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

 Του Κωστάγγελου Δουβίτσα

 Δυσκολεύομαι να το εκφράσω σαφέστατα και καθαρά, αλλά έτσι έφθασαν να είναι τα πράγματα σε τούτον τον ταλαιπωρημένο τόπο, και οι οιωνοί μιας κακής και σκανδαλοθηρικής διαχείρισης των καταστάσεων και των ζητημάτων του Δήμου Χαϊδαρίου, εν τέλει ήταν μια πικρή και σκληρή, συμπολίτες μου, πραγματικότητα.

Η ‘’ βαρβαρότητα’’ αυτή ήταν που οδήγησε το Δήμο στο αριστεύειν γκρίνιας, προβληματισμών, και ηγεσιών άφαντων κυριολεκτικά από την καθημερινότητα του Χαϊδαρίου. Και σε όλα αυτά η βόμβα σκανδάλου να σκάει, σα να ήταν προετοιμασμένη από καιρό τώρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει και θέληση από αρκετούς, ανεξαρτήτως πολιτικής χημείας και συνεργασιών, να εξακολουθήσει αυτή η ‘’θετική κατά τα άλλα’’ εικόνα άρτιας και ορθής διαχείρισης της Δημόσιας ζωής. Σε αυτό το γεγονός, να προστεθεί και η λαχτάρα διοίκησης και ανάληψης εξουσίας από φουρνιές και φουρνιές, με ψήγματα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, θεωρώντας ότι η συνταγή θα πετύχει και το γλυκό στο τέλος θα δέσει.

Και όλα αυτά, εν καιρώ κλεισίματος των δύο Νοσοκομείων, με ασθενείς, και προσωπικό στους δρόμους, και πολιτικές ηγεσίες να καταστρώνουν ήδη το σχέδιο για τα κέντρα κράτησης, «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών. Εν καιρώ ανεργίας και οικονομικών δυσκολιών χιλιάδων συνδημοτών και με τα επίπεδα παροχών κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας να είναι χαμηλά, το πολιτικό παιχνίδι άνοιξε αρκετά στο Χαϊδάρι, με την ελπίδα όλων και πολλών ότι τα πράγματα θα διορθωθούν.

Η νεολαία, όντας και εγώ ενεργό μέλος της, παρακολουθεί με βαθιά θλίψη και με αποκρουστικά, πολλές φορές, συναισθήματα, την υπάρχουσα πολιτική και οικονομική κατάρρευση, νοιώθοντας, ως λογικό προδομένη από τη γενιά των μαζικών και των ρομαντικών επαναστάσεων.

Στρέφεται σε εφήμερες και πρόσκαιρες λύσεις, βγάζοντας το θυμό της και την απαξίωση σε μια κοινωνία που σιγά σιγά την αποβάλλει από την ενεργό δράση και από ένα διαχρονικό παιχνίδι, μια εθνική σκακιέρα επαγγελματικών ευκαιριών.

Όταν βρίσκεσαι σε ένα σπίτι με κάποιον άνεργο, απολυμένο ή γονέα με μειωμένο μισθό, το να στραφείς στην πολιτική και να στηρίξεις ανεπιφύλαχτα κάποιον που θα διεκδικήσει μετά βαΐων τη ψήφο σου, είναι όνειρο, πλέον, θερινής νυκτός. Αλλά, δε κρίνεται σκόπιμο να βγούμε μπροστά, να αναλογιστούμε την ευθύνη και να υπογράψουμε μια κοινωνική συμφωνία δράσεων και αξιοκρατικής πολιτικής?

Σα νέος επιστήμονας που παλεύει να ενσωματωθεί στην αγορά εργασίας με στόχους και όνειρα, δε κρίνω ότι καλούμεθα σα νέα γενιά να απολογηθούμε για κανένα παρελθόν, αλλά να σχεδιάσουμε το μέλλον και ενδεχομένως να απολογηθούμε για αυτό.

Φαινομενικά, πάντα, για πολλές «κασσάνδρες’’ της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, η νέα γενιά επιστημόνων, εργαζομένων και ανθρώπων είναι η αχίλλειος πτέρνα των πολιτικών συγκυριών και οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, με βάση το « άπειρο και αδύναμο» της ηλικίας. Είναι η σύγχρονη νεολαία του ωχαδερφισμού και της αδυναμίας χειρισμού των τα οίκου τους.

 

Όλα αυτά, τα προσάπτει η γενιά που παραδίδει σε εμάς την καμένη γη της Επαγγελίας, και μας βάζει και στο εδώλιο. Πως θα ήταν, όμως, η άσκηση πολιτικής γόνιμης και ρεαλιστικής, απτής στην πραγματικότητα ενός Δήμου της Δυτικής Αθήνας, μιας διαρθρωμένης αξιοκρατικά εκτελεστικής εξουσίας από ένα λειτουργικό «κράμα» ανθρώπων με πείρα και γνώση για τη λειτουργική διαχείριση του Δήμου μας, επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών που γνωρίζουν και αφουγκράζονται την καθημερινότητα, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου και νέων επιστημόνων, νέων ανθρώπων με τα γνωστικά εφόδια, την πανεπιστημιακή κατάρτιση και την όρεξη για προσφορά.

Άλλωστε φλέγοντα ζητήματα συνθηκών εκπαίδευσης μαθητών στα δημόσια σχολεία του Χαϊδαρίου, θέσεις απασχόλησης νέων, ανέργων πτυχιούχων και αποφοίτων, κοινωνικής και υγειονομικής μέριμνας , είναι θέματα νέας γενιάς και απαιτούν καινοτόμες και άφθαρτες ιδέες, που δε « σιγοψήθηκαν» και κάηκαν με τα χρόνια, στα πλαίσια μιας χρηστής διοίκησης.

Όχι μόνο για τέτοιας φύσης προβλήματα,( δεν τίθεται θέμα ότι το δυσεπίλυτο φλέγον πρόβλημα του λευκώματος και των 38.000 ευρώ « λύθηκε» επιτυχώς και εγκαίρως από άρχουσα πολιτική ομάδα και συνδυασμό των «σοφών» του Δημαρχιακού Μεγάρου) αλλά και επίκαιρα, σοβαρά αυτή τη φορά ζητήματα δημόσιας δράσης, διαχείρισης δημοσίου προϋπολογισμού, και συλλογικού πολιτικού αγώνα και κινητοποιήσεων για το κλείσιμο θέσεων εργασίας εκατοντάδων συνδημοτών μας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας ( Ψ.Ν.Α , Δρομοκαίτειο) και την απομάκρυνση ασθενών από το δικαίωμα στην Υγεία. Νέες φωνές , άφθαρτες και αμόλυντες απόψεις και γνώσεις εκλείπουν και από το Δήμο μας και από την Κεντρική Πολιτική σκηνή του τόπου.

ΏΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

 

Κωστάγγελος Δουβίτσας

 Δικηγόρος, Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος

 με το συνδυασμό « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ»

Προϊόντα: 1 - 5 από 17
1 | 2 | 3 | 4 >>

ΝΕΑ

Θα θέλατε να μας κάνετε ερωτήσεις ή/και προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση του δήμου Χαϊδαρίου;  Εκτιμούμε τα σχόλιά σας, γιατί πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν στο να αναδιαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης που ζούμε και αγαπάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email:  kostasfourlis@gmail.com  ή συμπληρώστε τη φόρμα.